Introductie

Poetz is een verwijspraktijk voor jeugdmondzorg. Uw eigen tandarts kan een kind om verschillende redenen naar ons doorverwijzen. Bijvoorbeeld omdat het veel gaatjes heeft, bang is voor de tandarts of gevallen is op de voortanden.

De verwijzing

Uw eigen tandarts verwijst uw kind naar ons door, door een verwijsbrief te schrijven en geeft deze aan u mee. U kunt vervolgens een afspraak bij ons maken door te bellen met 023 – 540 19 50 of te mailen naar info@poetz.nl. U ontvangt na inschrijving van ons een envelop met onze folder, een afsprakenkaart met de gemaakte afspraak en een set van twee vragenlijsten. De vragenlijsten dient u in te vullen en te ondertekenen. Deze neemt u samen met de verwijsbrief mee naar de eerste afspraak. Als er bij uw eigen tandarts röntgenfoto’s zijn gemaakt, ontvangen wij deze graag vóór het eerste bezoek. Uw tandarts kan de foto’s digitaal onder vermelding van naam en geboortedatum per mail sturen naar info@poetz.nl.

Het eerste bezoek

De eerste afspraak is een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is een beeld te krijgen van uw kind, zodat we hem of haar het beste kunnen helpen. Daarom willen we graag weten wat uw kind heeft meegemaakt bij de vorige tandarts en hoe uw kind in elkaar steekt. Naast het gesprek zal er ook in de mond van uw kind gekeken worden naar de gebitssituatie. Deze afspraak duurt circa 30 minuten. Tijdens dit bezoek behandelen we nooit.

Wachtkamer tafel