Behandelen

Behandelafspraken

Als uw kind een behandeling nodig heeft, maken we eerst een wenafspraak. Tijdens deze afspraak bereiden wij uw kind voor op een behandeling. Dan worden er ook (nieuwe) röntgenfoto’s gemaakt. Meestal is één keer wennen genoeg, soms zijn meerdere wenafspraken nodig.

Voorbereiding

U hoeft uw kind thuis niet voor te bereiden op de behandeling. Vaak is het genoeg om te herhalen wat de tandarts de vorige keer heeft gezegd. Onbedoeld kunt u namelijk uw eigen angsten en negatieve ervaringen overbrengen op uw kind. Beloof ook niet te veel vooraf en doe zeker geen beloften die u of de tandarts niet kunnen waarmaken.

Aanwezigheid ouders

Vanaf de leeftijd van 4 jaar, basisschoolleeftijd, vragen wij u in de wachtkamer plaats te nemen tijdens alle afspraken. De enige uitzondering hierop is het eerste bezoek. Een kind maakt makkelijker contact met ons en leert sneller omgaan met de tandheelkundige setting als hij of zij alleen mee de behandelkamer binnen gaat.

Alternatieve behandelmogelijkheden

De meeste kinderen kunnen een reguliere behandeling in de tandartsstoel middels bovenstaande behandelmethode aan. Sommige kinderen daarentegen nog niet. Vaak zijn ze te jong om de behandeling te begrijpen. Deze kinderen kunnen bij ons onder orale sedatie met een drankje (roesje) of onder narcose behandeld worden.

Preventie

De tandartsen werken in onze praktijk nauw samen met de mondhygiënistes en preventieassistentes. Zij begeleiden u en uw kind met preventieve adviezen om nieuwe gebitsproblemen bij uw kind te voorkomen. Daarnaast nemen zij een groot deel van de gewenning van uw kind op zich.

Terugverwijzing

De behandeling en gewenning nemen wij tijdelijk over van uw eigen tandarts. Uw kind zal minimaal één jaar bij ons onder behandeling zijn. Zodra uw kind een behandeling bij uw eigen tandarts weer aan kan zullen wij uw kind weer terugverwijzen.